Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Κλαίνε οι κοσμικές κυρίες

Θα στερηθούν τις πανάκριβες τσάντες και τα παπούτσια της Louis Vuitton οι κοκέτες Θεσσαλονικιές,
καθώς η γαλλική εταιρία αποφάσισε ξαφνικά να ρίξει αυλαία στην μπουτίκ, που λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια στην πόλη, επικαλούμενη... έλλειψη χώρου!

Οι υπάλληλοι του καταστήματος πληροφορήθηκαν εμβρόντητοι πριν από περίπου έναν μήνα ότι η αγαπημένη μπουτίκ των ευκατάστατων κυριών της Θεσσαλονίκης πρόκειται να «κατεβάσει ρολά» μέσα στον Ιανουάριο.

Στις ερωτήσεις που δέχθηκαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας απάντησαν ότι η στενότητα του χώρου στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν του επιτρέπει να λειτουργεί ως «ολοκληρωμένη» μπουτίκ! Η πραγματική αιτία για το λουκέτο, πάντως, φαίνεται ότι είναι η έλλειψη πελατείας, η οποία είχε μειωθεί δραματικά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η πανάκριβη μπουτίκ της Louis Vuitton στην οδό Προξένου Κορομηλά άνοιξε τις πόρτες της το 2000 και αμέσως έγινε hot spot της υψηλής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το σημείο στο οποίο βρίσκεται αποτελούσε προ κρίσης την ακριβότερη «γωνία» της πόλης και εκεί διατηρούσε το κατάστημά του και ο Λάκης Γαβαλάς.

Η γαλλική φίρμα έκανε θραύση, σε βαθμό που ακόμη και απλά κορίτσια του μεροκάματου μάζευαν υπομονετικά λίγα λίγα ευρώ ώσπου να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό, για να ψωνίσουν μια μέρα κάποια από τις διάσημες τσάντες με το μονόγραμμά της!

Τις καλές εποχές οι ευκατάστατες πελάτισσες ψώνιζαν με το... καρότσι από την μπουτίκ ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μια τσάντα, ένα ζευγάρι ακριβοθώρητες γόβες ή ένα ολομέταξο φουλάρι, τα οποία αποτελούσαν στοιχεία κοινωνικής ευημερίας και καλής οικονομικής θέσης της ιδιοκτήτριάς τους!

Ωστόσο, από το 2010 κι έπειτα η εγχώρια πελατεία μειώθηκε δραματικά και η μπουτίκ έπαιρνε... ενέσεις μόνο από τους τουρίστες που επισκέπτονταν την πόλη.

«Μέσα στο κατάστημα άκουγες μόνο ρωσικά ή τουρκικά και περιμέναμε με αγωνία να ανοίξει η πόρτα και να μπει κάποιος πελάτης» αναφέρει με πίκρα πρώην υπάλληλος της Louis Vuitton.

Δεν υπάρχουν σχόλια: