Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Για το «2» με 4-3-3

(Photo: Action Images).

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ντέρμπι στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ έχει ως στόχο η ΑΕΚ απόψε (21:15, Novasports 1) στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3, το οποίο φαίνεται πως εμπιστεύεται περισσότερο ανασταλτικά από το 4-4-2, που δοκιμάστηκε σε κάποιες προπονήσεις. Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ενδεκάδα, ο Αγκουστίν Πελετιέρι φαίνεται πως κερδίζει θέση βασικού, σε αντίθεση με τον έτερο νεοαποκτηθέντα, Ράφικ Τζεμπούρ, που πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σάχα και η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται εκτός απροόπτου από τους Ράμος (αουτσάιντερ ο Γεωργέας), Κυργιάκο, Μαϊστόροβιτς και Χουανφράν. Στη μεσαία γραμμή ο Πελετιέρι αναμένεται να είναι αμυντικό έχοντας δεξιά του τον Μπασινά και αριστερά τον Πλιάτσικα, ο οποίος μάλλον θα κερδίσει τη μάχη από τον Ρίκκα. Η επιθετική τριπλέτα δεν θα αλλάξει και θα απαρτίζεται από τους Μπλάνκο (σέντερ φορ), Εντίνιο (δεξί εξτρέμ), Σκόκο (αριστερό εξτρέμ).

Ο Τζεμπούρ αναμένεται να ντεμπουτάρει σε επίσημο ματς ως αλλαγή. Την 20μελη αποστολή πέραν του Γαλλοαλγερινού φορ συμπληρώνουν οι Μάχο, Καφές, Ρίκκα, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Λαγός, Κουτρομάνος και Παυλής. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μαντούκα και Ζεράλντο Άλβες, ο Ζορμπάς λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, ο ανέτοιμος Χετεμάι, ο Ταχτσίδης για λόγους τακτικής και ο Ενσαλίβα, που δεν υπολογίζεται και χθες απουσίαζε με άδεια από την προπόνηση.

Ρίκκα: «Τα πάντα για τη νίκη»

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Αντώνης Ρίκκα μιλώντας στο Novasports. «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μια πολύ ισχυρή έδρα, αλλά εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε το ματς όπως όλα τα εκτός έδρας και όχι σαν κάτι το ιδιαίτερο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», δήλωσε ο νεαρός μέσος, ενώ για τον ανταγωνισμό που έχει στην προσπάθειά του να καθιερωθεί, ειδικά μετά την προσθήκη του Πελετιέρι, ο νεαρός μέσος είπε: «Μπορώ να παίξω και πιο μπροστά και είναι λογικό που ήρθε ο Πελετιέρι, μια και κάθε ομάδα πρέπει να έχει 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Θα βοηθήσει όμως κι εμένα ο ανταγωνισμός, διότι πάντα σε κάνει να δουλεύεις περισσότερο. Δεν με αγχώνει το γεγονός ότι έγινε τόσο γρήγορα η μεταγραφή μου, διότι με βοήθησε να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά εγώ είμαι έτοιμος για όλα». Όσο για τους προσωπικούς του στόχους, ανέφερε: «Ήξερα ότι τώρα με τη μεταγραφή μου μπορώ να κατακτήσω κάτι. Ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, αλλά και το σημαντικό να γίνω όσο γίνεται καλύτερος ποδοσφαιριστής».

Πανέτοιμος ο «Πέρπα»

Από την Παρασκευή ο Περπαρίμ Χετεμάι συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ΑΕΚ και από τον επόμενο αγώνα θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη αφήνοντας πίσω του τον τελευταίο τραυματισμό του. «Δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τον αστράγαλο στην προπόνηση. Όλα πήγαν καλά. Ήμουν αρκετό χρόνο εκτός και ακόμα δεν έχω αγωνιστεί σε κάποιο παιχνίδι», δήλωσε σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο Φινλανδός μέσος.

Το μελετούν και απαντούν

Οι παίκτες της ΑΕΚ έλαβαν την πρόταση της διοίκησης για τον εσωτερικό κανονισμό και τα πριμ και αφού τον μελετήσουν προσεκτικά θα απαντήσουν. Υπενθυμίζεται πως τα πάγια πριμ είναι μικρότερα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο βασίζονται στην προσέλευση του κόσμου στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, πράγμα που σημαίνει πως αν οι «κιτρινόμαυροι» κερδίσουν τους φιλάθλους τους, θα βγουν οικονομικά κερδισμένοι.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: