Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Γκίλμουρ έγινε δημότης Καστελόριζου

Ενας θρύλος του rock, ο διάσημος τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pink Floyd Ντέιβιντ Γκίλμουρ, που τώρα ακολουθεί solo καριέρα, είναι εδώ και λίγες μέρες… πατριωτάκι μας! Το δημοτικό συμβούλιο Καστελόρίζου τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη του για τη συνεισφορά του στην προβολή του νησιού με το ομώνυμο κομμάτι «Castellorizon»!

Σε μια λιτή τελετή, στην οποία ο διάσημος καλλιτέχνης συνοδευόταν από την οικογένειά του και φίλους του μουσικούς, ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου Γιώργος Αχλαδιώτης του επέδωσε τιμητική πλακέτα και του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου δημότη του δήμου Μεγίστης. Με την πάλαι ποτέ πλούσια κόμη του να τον έχει εγκαταλείψει από χρόνια και ντυμένος απλά, με μια βερμούδα κι ένα ριχτό άσπρο πουκάμισο, δέχτηκε συγκινημένος την τιμή ο διοπτροφόρος πλέον Γκίλμουρ.

Ο 62χρονος καλλιτέχνης με τα οκτώ (!) παιδιά -τέσσερα από τον πρώτο του γάμο με την Αμερικανίδα Βιρτζίνια Χασενμπάιν και άλλα τόσα από τη δεύτερη σύζυγό του Πόλι Σάμσον- διαθέτει εξοχικό στη Λίνδο της Ρόδου, όπου περνάει αρκετούς μήνες το χρόνο. Οι συχνές εκδρομές του στα γύρω νησιά τον έκαναν να ερωτευτεί το Καστελόριζο και να του αφιερώσει το πρώτο από τα κομμάτια που περιλαμβάνει στο τελευταίο του άλμπουμ «On an island». Μάλιστα ήταν υποψήφιο το 2006 για βραβείο Grammy καλύτερου instrumental rock κομματιού!

Το τρίτο solo άλμπουμ του εξαιρετικού κιθαρίστα κυκλοφόρησε ανήμερα τα εξηκοστά γενέθλιά του, στις 6 Μαρτίου του 2006. Εγινε αμέσως πλατινένιο στον Καναδά, όπου πούλησε πάνω από 100.000 αντίτυπα και συνολικά ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις σε όλο τον κόσμο! Μεταξύ των μουσικών που πήραν μέρος στην παραγωγή του ήταν ο στενός του φίλος και μέλος των Pink Floyd Ρικ Ράιτ, αλλά και οι Ντέιβιντ Κρόσμπι και Γκρέιαμ Νας των παλιών, καλών Crosby, Still, Nash and Young.
Το τραγούδι ξεκινά με μακρινούς ήχους από άλλα κομμάτια του δίσκου, θυμίζοντας τις αξέχαστες εκτελέσεις τύπου «Wish you were here», και ξαφνικά μπαίνει η αριστουργηματική κιθάρα του Ντέιβιντ Γκίλμουρ που περιγράφει χωρίς λόγια μια ονειρική νύχτα που πέρασε ο ίδιος στο μικρό αλλά πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ
πηγή εσπρέσσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: