Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Και Βέροιαγκεϊτ στη δίκη του Αλεξ

Υποπτη, συνεχή και επαναλαμβανόμενη συνακρόαση τηλεφωνικών συνομιλιών από δεκαοχτώ κινητά τηλέφωνα-«σκιές» που φέρεται να υπέκλεπταν τις συνδιαλέξεις από το κινητό τηλέφωνο της τραγικής Νατέλας ισχυρίστηκε ότι συνέβαινε (χθες, στο δικαστήριο) ο δικηγόρος του Ρουμάνου κατηγορουμένου, Γιάννης Καραμαγκιώλης. Μάλιστα, σε αίτημά του προς την έδρα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων ζήτησε την κλήτευση ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα τηλεπικοινωνιών για να διαπιστωθεί πώς είχε στηθεί το δίκτυο της παρακολούθησης (εάν τελικά προκύψει υποκλοπή) και ποιοι ήταν οι ενδιαφερόμενοι που «απορροφούσαν» επί δύο συνεχόμενους μήνες τις συνομιλίες της μητέρας του Αλεξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση του Ρουμάνου κατηγορούμενου, η οποία προσπαθεί να στηρίξει το σενάριο της απαγωγής του Αλεξ, επικαλείται δημόσια έγγραφα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να στοιχειοθετήσει την υποκλοπή συνομιλιών, η οποία, κατά τους ίδιους νομικούς ισχυρισμούς, είχε γίνει στα κινητά τηλέφωνα τόσο της μητέρας όσο και του πατριού του εξαφανισμένου παιδιού από το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2006. Κατά τις ίδιες πληροφορίες που φέρεται να αναπτύχθηκαν ως απόψεις χθες στο ακροατήριο, τα δέκα τηλέφωνα-«σκιές» εμφανίζονταν σε τεχνική εταιρεία της Θεσσαλονίκης και τα οκτώ σε νομικό πρόσωπο της Αθήνας, με την ένδειξη στο αποτέλεσμα της άρσης απορρήτου «λοιπές» συνομιλίες. Στην περίεργη αυτή υπόθεση, για την οποία το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί για το δίκαιο του αιτήματος, ο συνήγορος του Ρουμάνου φέρεται να προσκόμισε εσωτερική αλληλογραφία αστυνομικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας με τεχνικό του ΟΤΕ, η οποία είναι μέρος της δικογραφίας.

Συντετριμμένη εγκατέλειψε χθες το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, φεύγοντας από την πίσω πόρτα, η Νατέλα Ιτσουαΐτζε. Η μητέρα του Αλεξξ ολοκλήρωσε την κατάθεσή της απαντώντας στους συνηγόρους υπεράσπισης. Απέρριψε τις θεωρίες περί παιδεραστίας και περί απαγωγής του παιδιού της τις οποίες είχε αρχικά υποστηρίξει και φέρεται να υιοθετεί όλες τις παραγράφους του κατηγορητήριου, πεπεισμένη για την ενοχή των πέντε ανηλίκων. Η Νατέλα κατέθεσε ότι δεν θα παραβρεθεί πάλι στη δίκη, προφανώς, για να αποφύγει κάθε συνάντηση με τους κατηγορουμένους, ενώ διατύπωσε την πεποίθηση ότι έχει χάσει κάθε ελπίδα για να βρει το παιδί της ζωντανό.

Μετά τη Νατέλα, που κατέθετε επί τρεις μέρες, ο δεύτερος μάρτυρας που κάλεσε το δικαστήριο ήταν η μητέρα των δύο κατηγορούμενων ελληνόπουλων.

Η γυναίκα έπεσε σε αντιφάσεις, καθώς η κατάθεσή της διαφοροποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με τα όσα είχε αναφέρει στη διάρκεια της προανάκρισης. Η μητέρα των ελληνόπουλων αρνήθηκε τα όσα είχε αποκαλύψει ότι είχαν διαδραματιστεί στο σπίτι της εκείνο το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου. Για τις παραληρηματικές κραυγές του ενός γιου της («Μαμά, μαμά, πέθανε το παιδί, πέθανε το παιδί»), για τη γυναίκα αυτήκοο μάρτυρα που βρισκόταν στο σπίτι της και κατέθεσε αργότερα στην αστυνομία, για τις επικλήσεις του γιου της στον παππού του να τον βοηθήσει. Χθες στο δικαστήριο εκείνες τις σκηνές από ταινία θρίλερ τις απέδωσε, κατά πληροφορίες, στο φόβο των παιδιών της για τις... αποκριάτικες μάσκες, καθώς την περίοδο που έγινε η εξαφάνιση του 11χρονου ήταν σε εξέλιξη παραδοσιακό αποκριάτικο καρναβάλι. Βέβαια, ο πρόεδρος της έδρας φέρεται να ρώτησε τη μάρτυρα: «Και στα επόμενα καρναβάλια, το 2007 και το 2008, ο γιος σας τα ίδια φώναξε και θα φωνάζει;» Η μητέρα των ελληνόπουλων αρκέστηκε να απαντήσει ότι τα παιδιά της ήταν σπίτι άρρωστα τη μέρα εξαφάνισης του Αλεξ και το ένα έπαιζε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.


Ζήτησαν πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Οι συνήγοροι του νεαρού Αλβανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης και Δημήτρης Σωτηρούδης, ζήτησαν την ένταξη του κατηγορούμενου πελάτη τους σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Ο συγκεκριμένος ανήλικος υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται στην εξαφάνιση του Αλεξ, κάτι που είχε παραδεχτεί στην αρχή και είχε αναιρέσει στη συνέχεια. Η μητέρα του ανήλικου Αλβανού όμως υποστηρίζει την εκδοχή του ατυχήματος εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκε ο Αλεξ, όπως αρχικά της είχε αναφέρει το παιδί της, ζητάει όμως τώρα προστασία επειδή ο γιος της δέχεται απειλές και τρομοκρατείται.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ εσπρεσσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: