Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Comeback του Γιώργου Μητσικώστα με αθλητική σάτιρα

Επειτα από έναν χρόνο εκτός τηλεόρασης, ο Γιώργος Μητσικώστας μιλά στην «Espresso της Κυριακής» για τη δυναμική επιστροφή του, αφιερώνοντάς την σε κάποιους που ηθελημένα τον κράτησαν εκτός πέρυσι, γιατί έτσι τους βόλευε, όπως χαρακτηριστικά λέει ο παρουσιαστής. Εχει πολλούς και πολλά να σατιρίσει φέτος, επιλέγοντας μια συνταγή με την οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του πριν από χρόνια στο ραδιόφωνο: αυτήν της αθλητικής εκπομπής.

Με το γνωστό χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, ο Γιώργος Μητσικώστας δεν ανησυχεί καθόλου για τη φετινή σεζόν, που τον θέλει να παρουσιάζει και τηλεπαιχνίδι στον ALPHA. Δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με τα τηλεπαιχνίδια των άλλων καναλιών, επειδή, όπως ισχυρίζεται, το δικό του απλώς δεν θα είναι όπως τα υπόλοιπα. «Fatus olus» είναι ο τίτλος του νέου παιχνιδιού, με τον διάσημο παρουσιαστή να δίνει καθημερινά το περιβόητο lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Οσο για τη σάτιρα που τόσο του έλειψε και θέλει να συνεχίσει αυτόν τον τηλεοπτικό χειμώνα, οι θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να την απολαμβάνουν κάθε εβδομάδα μέσα από τη σατιρική εκπομπή «Ο Γιώργος σφύριξε». Πάντως, όπως ο ίδιος λέει, η τελευταία σεζόν του στη μικρή οθόνη του άφησε μια πικρή γεύση και ισχυρίζεται χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να θυμάται «αυτούς που ευεργετήθηκαν και έγιναν στο τέλος αχάριστοι και εχθροί και κάποιους που δήλωναν δήθεν φίλοι και από πίσω έσκαβαν τον λάκκο και σε έθαβαν κανονικά».

- Τι διαφορετικό θα έχει η δική σας εκπομπή από τις υπόλοιπες αθλητικές;
Το ότι θα βλέπει τα αθλητικά γεγονότα από την αστεία τους πλευρά. Και μη μου πείτε ότι το «Χο χο» που το ξεκίνησα πριν από χρόνια, όταν μιμήθηκα γνωστό πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν γνωρίζετε ότι έχει γίνει σλόγκαν; Φανταστείτε τι έχει να γίνει φέτος που θα κάνω Πατέρες, Γιαννακόπουλους, Νικολαΐδηδες, Μελισσανίδηδες, Γιαννάκηδες, Ρεχάγκελ...

- Γιατί επιλέξατε τη σάτιρα μέσα από τον αθλητισμό;
Από αυτό ξεκίνησα πριν από χρόνια στο ραδιόφωνο. Και νομίζω ότι χωρίς το ένα δεν υπάρχει το άλλο. Νομίζω;

- Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας με τον ALPHA;
Μια μέρα πηγαίνοντας προς Ραφήνα μπέρδεψα την έξοδο 16 με την έξοδο 17 από την Αττική Οδό και βρέθηκα ξαφνικά στην Κάντζα. Λέω, ωραία δεν είναι εδώ; Τι το θέλω το μπάνιο στη Ραφήνα, κι έτσι έδεσε το γλυκό.

- Για ποιο λόγο πέρυσι μείνατε εκτός τηλεόρασης;
Ελάτε τώρα που δεν ξέρετε γιατί έμεινα εκτός πέρυσι... Εδώ ο κόσμος το ’χε τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι! Και ένα αδέσποτο σκύλο να ρωτήσετε, θα σας απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Οχι όμως εγώ, εδώ και τώρα. Ευχαριστώ.

- Γιατί επιλέξατε να κάνετε τηλεπαιχνίδι σε μια χρονιά με αρκετές τέτοιου concept εκπομπές;
Μα ποιος είπε ότι το τηλεπαιχνίδι το δικό μου θα είναι ένα τηλεπαιχνίδι όπως αυτά που ξέρουμε; Θα το δείτε σε λίγο καιρό και θα καταλάβετε το γιατί.

- Φέτος υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που παρουσιάζουν τηλεπαιχνίδια. Πώς βλέπετε τη συγκεκριμένη τάση στην ελληνική τηλεόραση; Μα τι είναι σήμερα παρουσιαστής, τι είναι ηθοποιός, τι είναι δημοσιογράφος, τι είναι άνθρωπος της ενημέρωσης, τι είναι εντερτέινερ, τι είναι περφόμερ, τι είναι διασκεδαστής; Ξεχωρίζετε κάτι από όλα αυτά στον χώρο της ελληνικής τηλεόρασης; Ή είναι όλα «αχταρματιστάν»; Κάτι δηλαδή σαν νταϊμένσιον! Ολα αυτά μαζί σε ένα.

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο αστείο που έχετε ακούσει τελευταία σε μετάδοση αγώνα;
Οταν είπε ο σπορτκάστερ ότι «ο παίκτης δόκαρε την μπάλα κι αυτή κατέπληξε άουτ». Εμείς να δεις πόσο κατάπληκτοι μείναμε.

- Επιστρέφοντας στο παρελθόν, υπάρχει κάτι που δεν θέλετε να θυμάστε;
Αυτοί που ευεργετήθηκαν και έγιναν στο τέλος αχάριστοι και εχθροί και κάποιοι που δήλωναν δήθεν φίλοι και από πίσω έσκαβαν τον λάκκο και σε έθαβαν κανονικά.

- Εχοντας αποστασιοποιηθεί από την τηλεόραση για έναν χρόνο, έχετε δει κάτι που χρειαζόταν επειγόντως σάτιρα;
Το σωστό δεν είναι ότι αποστασιοποιήθηκα εγώ, αλλά κάποιοι που ηθελημένα με αποστασιοποίησαν πέρυσι γιατί έτσι τους βόλευε. Και δόξα τω Θεώ, από όλα είχε η χρονιά. Από Ζαχοπουλιάδα, Κουγιάδα και Βροχοπουλιάδα μέχρι κομιστές DVD και στο τέλος ντόπα. Νομίζω ότι είχαμε χρόνια να δούμε τόσα πολλά στο πεδίο της σάτιρας. Σε κάποια ανασκόπηση της δεκαετίας θα τα ξαναπιάσω εγώ από την αρχή. Δεν νομίζετε;

- Υπάρχει ελεύθερος χρόνος; Τι σας αρέσει να κάνετε περισσότερο;
Ασχολούμαι με το διάβασμα της κόρης μου και να συζητώ μαζί της.

- Χόμπι;
Ε, καλά, το γήπεδο, συλλέκτης παλιών ηχητικών συστημάτων, σερφάρισμα στο Διαδίκτυο και «νταουνλοουντιστής». Τι σημαίνει αυτό; Απλώς κατεβάζω διάφορα αρχεία, ενώ τώρα τελευταία έγινα και «γουεμπτιβίστας»!


ΕΒΕΛΙΝΑ ΝΥΚΤΑ
espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: