Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Μπερλουσκόνι απαγορεύει την πορνεία στους δημόσιους χώρους

Ένα νέο μέτωπο στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας άνοιξε σήμερα η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με μια νέα σκληρή νομοθεσία που αποσκοπεί στην απομάκρυνση των εκδιδομένων ατόμων από τους δρόμους της Ιταλίας και στην τιμωρία των προαγωγών και των πελατών τους.
Η λειτουργία των οίκων ανοχής και των περιοχών με «κόκκινα φανάρια» είναι νόμιμη στην Ιταλία από το 1958, όμως τα εκδιδόμενα άτομα ασκούν το επάγγελμά τους και στους δρόμουςτων ιταλικών πόλεων.
Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο νόμου, το οποίο προτείνει την επιβολή φυλάκισης έως 15 ημερών και προστίμου έως 3.000 ευρώ σε οποιονδήποτε ασκεί πορνεία ή επωφελείται από αυτήν σε δημόσιους χώρους, πάρκα και δρόμους, συμπεριλαμβανομένων και των πελατών.
Η σεξουαλική επαφή με ανήλικα εκδιδόμενα άτομα 16 ως 18 ετών θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 4 ετών και πρόστιμα έως και 6.000 ευρώ, ενώ η σεξουαλική επαφή με παιδιά κάτω των 16 ετών θα τιμωρείται με πολύ βαρύτερες ποινές.
Οι προαγωγοί που θα συλλαμβάνονται για την έκδοση ανηλίκων κάτω των 18 θα
αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 12 ετών και πρόστιμα έως και 150.000 ευρώ.
Οι ανήλικες αλλοδαπές ιερόδουλες θα επαναπατρίζονται αν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.
Πολλές από τις περίπου 70.000-100.000 ιερόδουλες στην Ιταλία προέρχονται από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και την Αφρική και είναι συχνά λαθρομετανάστριες και ως εκ τούτου περισσότερο ευάλωτες στην εκμετάλλευση.
Η απομάκρυνση της πορνείς από τους δρόμους της Ιταλίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, η οποία αποσκοπεί στο να κατευνάσει τους φόβους του κόσμου για την εγκληματικότητα, για την οποία πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τους λαθρομετανάστες.
Εκτός από τους νέους νόμους κατά της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, η ιταλική κυβέρνηση έχει τοποθετήσει και στρατιώτες στους δρόμους της χώρας για να βοηθούν την αστυνομία.
Την σκλήρυνση της νομοθεσίας για την πορνεία επιθυμούσε πολύ η δεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.
Το νέο αυτό σχέδιο νόμου είναι η πρώτη ενέργεια που αναλαμβάνει η Ιταλία για την
πορνεία εδώ και 50 χρόνια, δήλωσε σήμερα η υπουργός Ίσων Ευκαιριών Μάρα Καρφάγκνα,σημειώνοντας ότι αποσκοπεί στο να δώσει ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στην αγορά της πορνείας, η οποία προσφέρει το έδαφος για φαινόμενα σκλαβιάς.
Οι επικριτές του σχεδίου αυτού ποινικοποίησης της πορνείας στους δημόσιους χώρους δηλώνουν ότι θα αναγκάσει απλώς περισσότερα εκδιδόμενα άτομα να προσελκύουν πελατείαεν κρυπτώ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περισσότερο από τη βία και την εκμετάλλευση.
Ωστόσο το σχέδιο αυτό νόμου προβλέπεται να εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο, στο οποίο ο Μπερλουσκόνι διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία.
Πηγή www.2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: