Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Κατά συρροήν δολοφόνος κυκλοφορεί στη Μόσχα;

Για ενδεχόμενη δράση ενός serial-killer κάνει λόγος ο ρωσικός τύπος μετά την εξαφάνιση οχτώ νεαρών μοντέλων μέσα στις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tvojden οι κοπέλες δολοφονήθηκαν από κάποιον μανιακό ο οποίος έχει βάλει στο μάτι ξανθές νεαρές γυναίκες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και τα οχτώ μοντέλα είχαν λάβει μέρος στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις 29 Αυγούστου στην Μόσχα.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει βρει πέντε πτώματα ενώ έχει αναγνωριστεί μονάχα το ένα. Ανήκει στην 30χρονη Οκσάνα Απλεκάεβα η οποία είχε συμμετάσχει στο ρωσικό Big Brother, σε τηλεοπτικές σειρές καθώς επίσης και σε διαγωνισμούς ομορφιάς ενώ παλιότερα διατηρούσε σχέση με τον διάσημο ρώσο τενίστα Μαράτ Σάφιν.

Τελευταία φορά είδαν την 30χρονη κοπέλα την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης μέσα σε ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού το οποίο οδηγούσε άντρας 30 περίπου χρόνων. Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε το πτώμα της σε δασάκι λίγα χιλιόμετρα έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα ενώ σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή είχε βιαστεί και στραγγαλιστεί.

Το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας κατά συρροήν δολοφόνος στους δρόμους της Μόσχας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της ρωσικής πρωτεύουσας ενώ οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να καθησυχάσουν τους πολίτες.

Και κατά το παρελθόν η Ρωσία έχει γνωρίσει τη φρίκη των κατά συρροήν δολοφόνων με πιο πρόσφατη την περίπτωση του Αντρέι Τσικατίλο, ο οποίος εκτελέστηκε το 1994. Ο Τσικατίλο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο ρώσος Χάνιμπαλ Λέκτερ είχε σκοτώσει 52 αγόρια και κορίτσια με φρικτούς τρόπους ενώ αργότερα κανιβάλιζε τα πτώματά τους.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: