Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Διαμαρτυρία με... στρινγκ!

Διαδήλωσαν για τη σωτηρία της μαύρης αρκούδας φορώντας μόνο το στρινγκ τους και τις συνέλαβαν! Σύντομο τέλος είχε η χτεσινή, «πικάντικη» διαμαρτυρία ακτιβιστριών της οργάνωσης PETA έξω από τη βρετανική πρεσβεία στο Κολωνάκι. Οι νεαρές γυμνόστηθες διαδηλώτριες, φορώντας μόνο στρινγκ εσώρουχο, ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες και καπέλα που παρέπεμπαν σε εκείνα της βρετανικής βασιλικής φρουράς (αλλά με συνθετική γούνα), προκάλεσαν τους ανυποψίαστους περαστικούς… αλλά και τις αρχές με τη «γυμνή» αλήθεια που παρουσίασαν. «Bare skin, not Bear skin» (γυμνό δέρμα, όχι δέρμα αρκούδας) και «Φρουροί, μη χρησιμοποιείτε γούνες» ήταν γραμμένα στο πανό που κρατούσαν και ίσα-ίσα κάλυπτε το στήθος των όμορφων Βρετανίδων. Την παράσταση έκλεψαν τα αυτοκόλλητα στα οπίσθια των κοριτσιών, που απεικόνιζαν τη σημαία της Αγγλίας!

Οι χαμογελαστές κοπέλες έδειχναν άνεση στα φλας των φωτογράφων που άστραφταν γύρω τους και ανέφεραν πως με την επίσκεψή τους στην Αθήνα ολοκλήρωσαν την πολυήμερη εκστρατεία της PETA σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στέλνοντας ένα μήνυμα ηθικής μεταχείρισης των ζώων προς τη βασίλισσα της Αγγλίας και το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, ζήτησαν να σταματήσουν οι αποτρόπαιες δολοφονίες των καναδικών αρκούδων για τη χρήση της γούνας τους στα καπέλα της βασιλικής φρουράς.

«Στον 21ο αιώνα είναι αδικαιολόγητο να χρησιμοποιούνται αρκούδες για καπέλα. Ζητούμε να σταματήσουν να σκοτώνουν τις αρκούδες του Καναδά. Κάθε χρόνο σκοτώνονται από πενήντα έως εκατό καναδικές αρκούδες και τα μικρά που αφήνουν πίσω πεθαίνουν από ασιτία. Επισκεφτήκαμε όλες τις αγγλικές πρεσβείες της Ευρώπης και η Ελλάδα ήταν ο τελευταίος μας σταθμός» δήλωσε στην «Espresso» η 24χρονη Λορέν Μπόουεϊ, συντονίστρια της διαδήλωσης.

Οπως φάνηκε όμως, η τελευταία στάση της PETA στην Αθήνα δεν σττάθηκε γουρλίδικη. Λίγα λεπτά αφότου οι ακτιβίστριες ξεγυμνώθηκαν, περιπολικά έσπευσαν στη γωνία των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πλουτάρχου και αστυνομικοί συνέλαβαν τις έκπληκτες κοπέλες, που αναγκάστηκαν να ντυθούν πρόωρα. «Είναι απαράδεκτο που συνέλαβαν τα κορίτσια! Μόνο στην Ελλάδα συνέβη αυτό. Ηταν μια ειρηνική διαμαρτυρία. Είναι τραγικό μία αρκούδα να γίνεται καπέλο στο κεφάλι κάποιου» είπε η Ρόζα Μηνακούλη, πρόεδρος της ομάδας ΠΟΦΥΖΩ (Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής), που στηρίζει τις δράσεις της PETA.


ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ
espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: