Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Τα έψαλαν σε ιερέα επειδή αγόρασε το i-phone

‘Ένας ιερέας από τη Λάρισα είναι ο πρώτος Έλληνας που έτρεξε να αγοράσει το δημοφιλές και πανάκριβο i-phone, γεγονός που δεν εκτίμησε ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης ο οποίος έσπευσε να τον επιπλήξει.

Ο νεαρός ηλικιακά ιερέας δέχθηκε αυστηρές συστάσεις από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου για την κίνησή του αυτή, όχι επειδή έσπευσε να αγοράσει κινητό, αφού είναι κάτι το οποίο δεν καταδικάζεται από την εκκλησία, αλλά επειδή στήθηκε στην ουρά για να αγοράσει ένα από τα πιο ακριβά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Την θέση του χειροτέρευσε το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας που αγόρασε το πολυσυζητημένο gadget. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν επεδίωξε να είναι ο πρώτος και υποστηρίζει: «Ήθελα απλώς να αγοράσω ένα κινητό. Αυτό το καινούριο μοντέλο μου άρεσε πολύ και το πήρα. Δεν με ενδιέφερε αν θα ήμουν ο πρώτος ή ο δεύτερος», ενώ συνεχίζει λέγοντας «οι δημοσιογράφοι το έχουν αναγάγει σε μέγα ζήτημα προκαλώντας άθελά τους πρόβλημα. Παίρνουν τηλέφωνο στη Μητρόπολη και ρωτούν αν είχα κυρώσεις».

Η κίνηση αυτή του ιερέα, ξεσήκωσε αντιδράσεις και από άλλους μητροπολίτες. Συγκεκριμένα ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε: «Θα του έλεγα ότι πρέπει στο μέλλον να είναι προσεκτικότερος, γιατί με τη συγκεκριμένη αγορά σκανδάλισε τον κόσμο. Την άνεση και τον πλούτο στους κληρικούς δεν τα συγχωρεί ο κόσμος. Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας, αλλά είμαι εναντίον κάθε σκανδαλισμού των πιστών. Και ομολογώ ότι αρκετά σήμερα σκανδαλίζεται ο κόσμος με τα όσα συμβαίνουν στη Μονή Βατοπεδίου, καθώς βιώνω μια καταφορά κατά την Εκκλησίας».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος δήλωσε «Το πρώτο που θα του έλεγα θα ήταν ότι η διάθεσή του να πάρει εκ των πρώτων το συγκεκριμένο τηλέφωνο σημαίνει εξάρτηση από την τεχνολογία, κάτι που καταντά αρρώστια. Θα του έλεγα επίσης ότι δείχνει έλλειψη μέτρου, καθώς δεν μπορεί να ξεχωρίσει το λιτό και αναγκαίο από το περιττό και πολυτελές. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταργούμε την τεχνολογία, αλλά δεν μπορεί να μετατραπεί σε στόχο και τρόπο ζωής, αλλά πρέπει να παραμείνει εργαλείο».

cosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: