Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Βρήκαν την άκρη με το "σκληρό" κορίτσι του Ριζάι


Σε κάθε γωνιά της χώρας -ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο αστυνομικό τμήμα- έχει διαβιβαστεί το έκτακτο δελτίο αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, που παρουσιάζει αποκλειστικά σήμερα η «Espresso» και το οποίο αφορά τους επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού, Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι. Οι διαβόητοι κακοποιοί χαρακτηρίζονται στο υπηρεσιακό έγγραφο λίαν επικίνδυνα άτομα, τα οποία μάλιστα οπλοφορούν.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, έχει ύψος 1.65 μ. περίπου και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόδραση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, αρπαγή, πλαστογραφία, σύσταση συμμορίας, οπλοφορία και οπλοχρησία. Από διαβολική σύμπτωση τον ίδιο μήνα, δηλαδή τον Μάιο του 1974, γεννήθηκε στην Αλβανία ο συνεργός του Αλκέτ Ριζάι, χαρακτηριστικό του οποίου είναι οι ελιές στο δεξί μάγουλο, ενώ το ύψος του είναι 1.80 μ. περίπου. Ο 35χρονος Αλβανός κακοποιός διώκεται για ανθρωποκτονίες από πρόθεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι στο δημόσιο έγγραφο δεν γίνεται καμία αναφορά και δεν κατηγορείται για την πρώτη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, το καλοκαίρι του 2006, πάλι με ελικόπτερο.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ζητούν απ’ όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας το προσωπικό να έχει αυξημένη την προσοχή του, αλλά και να πραγματοποιεί εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δύο δραπετών και, σε περίπτωση εντοπισμού τους, να ενημερώσουν της κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476289, 210-6476228, 210-6476231 και στο 210-6411111, που είναι στο υπασπιστήριο του νέου πλέον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθημερινά φτάνουν πληροφορίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για τους δύο κακοποιούς, αλλά και τους δύο συνεργούς τους, που νοίκιασαν το ελικόπτερο και τους βοήθησαν να αποδράσουν για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η γυναίκα-αράχνη, φίλη του Αλκέτ Ριζάι, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες, είναι 30 περίπου ετών, ψηλή, αδύνατη με ξανθά μαλλιά, πιθανότατα βαμμένα, όχι ιδιαίτερα όμορφη και έχει γεννηθεί στο Φιέρι της Αλβανίας. Ο συνεργός της είναι περίπου 35 ετών, κοντός, γεροδεμένος, επίσης από την Αλβανία και δεν αποκλείεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που γνωρίζουν οι επιτελείς της αστυνομίας είναι το γεγονός ότι το πολυτελές τζιπ Πόρσε Καγιέν με το οποίο διέφυγαν οι δραπέτες μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Πολυδένδρι είναι με αλλοιωμένα τα στοιχεία του και σύμφωνα με το πρόσωπο που έδωσε την πληροφορία, του άλλαξαν το χρώμα και από γκρι το έβαψαν μαύρο. Ο ίδιος πληροφοριοδότης ανέφερε ότι το πολυτελές όχημα κυκλοφορεί με κλεμμένες πινακίδες. Πιθανότατα και άλλοι πληροφοριοδότες της αστυνομίας να δώσουν εξίσου σημαντικά στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη του Βασίλη Παλαιοκώστα, του Αλκέτ Ριζάι και των συνεργατών τους.


Μπλόκα στα ύποπτα περάσματα

Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι έτοιμη να εκδοθεί διαταγή ώστε να οργανωθούν ειδικά κλιμάκια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαβόητων κακοποιών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θα ερευνηθεί και η εμπλοκή τους στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ κλιμάκιο του 3ου τμήματος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την κρατική Ασφάλεια θα εξετάσει πιθανές διασυνδέσεις των δύο κακοποιών με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα λοιπόν με τη διαταγή του αρχηγείου, θα οργανωθούν ειδικά κλιμάκια Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας που θα πραγματοποιούν ελέγχους σε ύποπτα αυτοκίνητα. Τα μπλόκα θα στήνονται σε διαφορετικά σημεία και διαφορετικές ώρες. Θα πραγματοποιούνται σχολαστικοί έλεγχοι, ενώ οι επικεφαλής αξιωματικοί θα έχουν και άλμπουμ με φωτογραφικό υλικό των δύο κακοποιών. Οι έλεγχοι θα γίνονται σε όλους τους νομούς της χώρας και σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα στέκια ή περάσματα του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι. Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται οι ΕΚΑΜ, ενώ στις έρευνες θα συμμετέχουν πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και των ΤΑΕ στην Κρήτη. Κυρίως, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και μπλόκα θα πραγματοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που θεωρούνται κρησφύγετα των δύο κακοποιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟΣ espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: