Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Μακελειό στο Ιλιον!

Βουτηγμένο μέσα στο αίμα και στις μεγάλες παρτίδες κοκαΐνης που πωλούνται σε επώνυμους πελάτες της δυτικής Αθήνας είναι η διπλή ανθρωποκτονία που αποκαλύφθηκε χτες στο Ιλιον. Στις 12.40 το μεσημέρι μια Ρουμάνα έπαθε σοκ όταν κοιτάζοντας από το ανοιχτό παράθυρο του ισογείου, επί της οδού Παλαιολόγου 87, είδε δύο άψυχα κορμιά τρυπημένα από τις σφαίρες του άγνωστου εκτελεστή. Στο χολ κολυμπούσε στο αίμα το πτώμα του 41χρονου τυπογράφου Κυριάκου Κληρονόμου. Στο υπνοδωμάτιο κείτονταν νεκρή η συμπατριώτισσα της μάρτυρος, η 36χρονη Λίλιαν, που εργαζόταν ως καθαρίστρια στο Αττικό Μετρό. Ο αδίστακτος φονιάς είχε διεκπεραιώσει το άγραφο συμβόλαιο θανάτου και είχε αφήσει πίσω του τα σημάδια της φρίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ακόμα «απρόσωπη» εν ψυχρώ δολοφονία έχει κίνητρο «προσωπικούς λογαριασμούς». Από την αυτοψία που έγινε στο τόπο του μακελειού, η πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκε να έχει ίχνη παραβίασης. Ο εκτελεστής γνώριζε και τους δύο. Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο τυπογράφος φέρει μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μίσος. Η γυναίκα έχει δύο τρύπες στον κρόταφο. Διπλό μίσος. Η δολοφονία έχει γίνει με όπλο μικρού διαμετρήματος. Μάλλον εννιάρι. Σίγουρη και «τακτοποιημένη» δουλειά. Στην πίσω τσέπη του παντελονιού του τυπογράφου υπήρχαν μικροποσότητες χασίς. «Νταλαβέρια» με ναρκωτικά. Οι περίοικοι δεν άκουσαν το παραμικρό. Πιθανόν φονικές βολές με σιγαστήρα. Ολα σχεδιασμένα.

Οπως έγινε γνωστό, ο τυπογράφος μετά το 2005 είχε συλληφθεί από την αστυνομία εμπλεκόμενος σε μια παρτίδα κόκας βάρους τριάντα κιλών. Μεγάλη η ποσότητα, εφιαλτικές και οι «σκιές» του που τον κυνηγούσαν και τον έβγαλαν από τη μέση, χτες το μεσημέρι. Στο διαμέρισμα είχαν ψαχτεί συγκεκριμένες κρυψώνες. Ο πιστολέρο έψαχνε και έψαχνε σε μέρος που ήξερε. Λεφτά; Νααρκωτικά; Πάντως το θύμα, όπως μαρτυρά η γειτονιά, δεν είχε διαθέσιμα μετρητά. «Τα ενοίκια του τυπογραφείου ήταν απλήρωτα. Χρώσταγε 5.000 ευρώ και το ’κλεισε» λέει η ιδιοκτήτρια του ακινήτου. «Η Λίλιαν ήταν δέκα χρόνια στην Ελλάδα και τα πέντε τα μοιράστηκε με τον Κυριάκο. Καβγάδιζαν. Του ’λεγε να κόψει τις βρομοδουλειές. Είχε βάλει χρέη 30.000 ευρώ στην τράπεζα και τον έπνιξαν. Είχε και μια Πόρσε», λέει στην «Espresso» η Ρουμάνα φίλη και συμπατριώτισσα της άτυχης Λίλιαν. «Καλά παιδιά, ευτυχισμένο ζευγάρι, πέσαμε από τα σύννεφα» εξομολογείται η Μαρία, θεία του τυπογράφου. Οπως πάντα, από τα σύννεφα, εκεί όπου βρίσκεται τώρα το τραγικό ζευγάρι.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ - ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΥ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: