Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Στο Καπιτώλιο ο Μπραντ Πιτ για τη Ν. Ορλεάνη

Τις φιλανθρωπικές του ενέργειες από το 2007 για την ανοικοδόμηση τμήματος της Νέας Ορλεάνης η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς μετά το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα το 2005, παρουσίασε την Πέμπτη (5/3) στο Καπιτώλιο ο γνωστός ηθοποιός Μπραντ Πιτ, ο οποίος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.


Ο 45χρονος ηθοποιός χρηματοδότησε το πρόγραμμα «Make It Right» το 2007, μέσω του οποίου χτίζονται φιλικά προς το περιβάλλον σπίτια για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος που έμειναν άστεγες μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους είχε επικριθεί έντονα για καθυστερήσεις και βραδύτητα στη διαχείριση της κρίσης μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα που έσπασε τα φράγματα τα οποία είχαν κατασκευαστεί για την προστασία της Νέας Ορλεάνης από τις πλημμύρες.

Σχεδόν 1.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά μήκος των ακτών του Κόλπου του Μεξικού και εκατοντάδες χιλιάδες έμειναν άστεγοι.

Βοήθεια με καθυστέρηση 3 ετών

Οι ζημιές που υπέστη η Νέα Ορλεάνη από τον Κατρίνα επί Μπους θα διορθωθούν επί Ομπάμα. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει ποσό ύψους 523 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Λουιζιάνα, η οποία εκτός από τον κυκλώνα Κατρίνα επλήγη πέρσι και από τους κυκλώνες Γκούσταβ και Αΐκ.

Από τα χρήματα αυτά, το μεγαλύτερο ποσό θα διατεθεί για την κατασκευή κατοικιών που θα νοικιάζονται με χαμηλή μίσθωση, για την αποκατάσταση των ακτών, των αστυνομικών τμημάτων και των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής καθώς και για επισκευές ενός εργοστασίου επεξεργασίας νερού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμη πενταετές πρόγραμμα ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή κατοικιών για 1000 ανάπηρους ή άστεγους που ζουν στη Νέα Ορλεάνη.

«Μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί για να βοηθήσουμε την περιοχή στην ανοικοδόμησή της. Ωστόσο είναι σαφές ότι παραμένουν τομείς όπου δεν υπάρχει πρόοδος εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ο κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο μετά την επίσκεψή της στη Νέα Ορλεάνη.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: