Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Δημοσιογράφος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε Νιγηριανό

Για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας απολογείται σήμερα στον ανακριτή ένας 40χρονος δημοσιογράφος ο οποίος φέρεται το βράδυ της περασμένης Τρίτης να μαχαίρωσε Νιγηριανό ύστερα από συμπλοκή με ομοεθνείς του.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της 10ης Μαρτίου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ο κατηγορούμενος ενώ επέστρεφε στο σπίτι του ένιωσε έναν Νιγηριανό που συνόδευε μια νεαρή ομοεθνή του να τον σκουντάει λέγοντάς του: «Πείραξες την κοπέλα μου;» Ακολούθησε έντονη λογομαχία ανάμεσα στους δύο άνδρες και, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο αλλοδαπός έβγαλε μαχαίρι. Ο δημοσιογράφος τον κλότσησε και τον αφόπλισε δύο φορές και τότε το θύμα κάλεσε από το κινητό του περίπου δεκαπέντε Νιγηριανούς οι οποίοι βρίσκονταν σε παραπλήσιο κατάστημα. Οι αλλοδαποί κρατούσαν μαδέρια και λοστούς και επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο χτυπώντας τον στο κεφάλι. Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια να αμυνθεί, αφού πεσμένος στο έδαφος δεχόταν χτυπήματα και κλοτσιές στο κεφάλι.

Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν περίοικος κάλεσε την αστυνομία και επανδρωμένο περιπολικό έφτασε στο σημείο της συμπλοκής, όπου ο δημοσιογράφος υπέδειξε στους αστυνομικούς τέσσερις από τους αλλοδαπούς που του επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν μόνο τους δύο στο αστυνομικό τμήμα και εκεί φάνηκε ότι το τραύμα του Νιγηριανού στην κοιλιακή χώρα ήταν κάτι παραπάνω από αμυχή. Ετσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίδα», όπου εισήχθη στο χειρουργείο γιατί διαπιστώθηκε ότι όλη η λάμα του μαχαιριού είχε μείνει μέσα. Ο αλλοδαπός χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι «δεν κρατούσε μαχαίρι και όταν δέχθηκε την επίθεση προσπάθησε μόνο να αμυνθεί και μάλλον όλα έγιναν κατά λάθος την ώρα της συμπλοκής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: