Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

"Λίφτινγκ" στην πρωινή ζώνη των καναλιών!

Ανακατατάξεις προ των πυλών! Τι «μαγειρεύουν» τα κανάλια και οι πρωταγωνιστές τους για την πρωινή ζώνη της νέας σεζόν; Τα συμβόλαια ορισμένων ισχύουν και για τη σεζόν 2009-2010, κάποιοι άλλοι όμως δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Πήραμε μολύβι και χαρτί, τα λογαριάσαμε και παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό χάρτη των συμβολαίων της πρωινής ζώνης, σε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τομέα. Για να ξέρουμε πού πρέπει να περιμένουμε αλλαγές σκηνικού.

Στην πρωινή ενημέρωση θα μείνουν σίγουρα για άλλον ένα χειμώνα ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Γιώργος Οικονομέας. Ο πρώτος ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι το συμβόλαιό του (για τρία χρόνια) με τον ANT1 και ο δεύτερος τον περασμένο Απρίλιο με το Mega (για δύο χρόνια). Οσον αφορά το alter ego του Οικονομέα, τον Δημήτρη Καμπουράκη -στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»- το συμβόλαιό του με το Mega-λο κανάλι λήγει τον Μάιο. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, ο δημοσιογράφος το πιθανότερο είναι να αλλάξει τηλεοπτική στέγη. Πέρσι είχε προτάσεις από άλλα κανάλια -και ήταν πολύ θετικός- όμως δεσμευόταν από το συμβόλαιό του με το Mega. Το συμβόλαιο του Γιώργου Αυτιά, που παρουσιάζει την εκπομπή «Καλημέρα σας», λήγει σε δύο μήνες με τον Alpha, αλλά ακόμη εκείνος δεν επιθυμεί να γνωστοποιήσει τις επόμενες κινήσεις του. Ωστόσο, τελευταία κυκλοφόρησαν φήμες ότι έχει ήδη συζητήσει με το Alter. Ο Νίκος Μάνεσης, πάλι, ανανέωσε πριν από μερικές μέρες το συμβόλαιό του με τον Alpha. Ετσι, παραμένει στο «Studio Alpha» για άλλα δύο χρόνια.

Η Ελεονώρα Μελέτη θα συνεχίσει να είναι στο πόστο της στο Star με την «Πρωινή Μελέτη» καθώς όχι μόνο κερδίζει το νεανικό κοινό, αλλά και λόγω του συμβολαίου της: το καλοκαίρι υπέγραψε ντιλ για δύο συν δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι και την επόμενη σεζόν θα μας κρατάει παρέα από το κανάλι της Κηφισιάς. Οσο για το δίδυμο Βασίλη ΛΛυριτζή - Δημήτρη Οικονόμου, κάθε χρόνο υπογράφει νέο συμβόλαιο με το κρατικό κανάλι. Η... ιστορία έχει δείξει ότι θα επαναληφθεί το ίδιο και φέτος. Κι εκείνοι λοιπόν προβλέπεται να βρίσκονται την επόμενη σεζόν στην «Πρώτη γραμμή» της ΝΕΤ.

Στα πρωινάδικα, τώρα, το τοπίο δεν προβλέπεται να αλλάξει, τουλάχιστον αναφορικά με τους κυρίαρχους. Η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης Ελένη Μενεγάκη θα συνεχίσει να φτιάχνει μερακλίδικο καϊμάκι στον Alpha καθώς το συμβόλαιο που ανανέωσε πέρσι ισχύει για άλλον ένα χρόνο. Μέχρι τον Μάιο του 2010 ισχύει και το συμβόλαιο του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Εκτός απροόπτου λοιπόν κι εκείνος θα συνεχίσει να μας κερνάει καφέ μέσα από τον «Ομορφο κόσμο το πρωί». Οσο για τους υπόλοιπους; Θα περιμένουμε να μάθουμε τι θα κάνει η Μαριέττα Χρουσαλά της οποίας οσονούπω λήγει το συμβόλαιο με το Alter. Ουδείς γνωρίζει αν θα συνεχίσει να παρουσιάζει την εκπομπή «Η Ελλάδα παίζει», που φέτος σημείωσε ελεύθερη πτώση. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, πάλι, με το «Παρέα με τον Ανδρέα», δεν έφερε τα ποσοστά που επιδίωκε το Star. Ωστόσο, έχει κάνει συμβόλαιο με το κανάλι για δύο συν δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι και την επόμενη σεζόν θα είναι στην Κηφισιά. Καυτές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον «Πρωινό καφέ»: χρέη... υπηρεσιακών παρουσιαστών εκτελούν αυτή τη στιγμή η Δέσποινα Καμπούρη και ο Γιώργος Λιανός, αλλά οι «μνηστήρες» του «Καφέ» όλο και πληθαίνουν.

Οσο για την ψυχαγωγία του Σαββατοκύριακου; Tο συμβόλαιο της παρουσιάστριας του «Καλομελέτα κι έρχεται» Σοφίας Αλιμπέρτη με τον AΝΤ1 λήγει το φετινό Μάιο, με την ίδια να έχει ανακοινώσει ήδη την αποχώρησή της από το πρωινό. Στην περίπτωση βέβαια που το κανάλι τής κάνει καλύτερη πρόταση, δεν αποκλείεται να παραμείνει εκεί ή ακόμη και να ανανεώσει το συμβόλαιό της. Οι παρουσιάστριες του «Μες στην καλή χαρά» Ναταλία Γερμανού και Σίσσυ Χρηστίδου υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι με τον Alpha μονοετές συμβόλαιο, αλλά καθώς η εκπομπή τα πάει σούπερ με την AGB, το πιθανότερο είναι να τους ζητηθεί να ανανεώσουν οσονούπω τις συμφωνίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: