Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Προτάσεις Ταινιών:The International

Η τράπεζα ως το Απόλυτο Κακό είναι ένα σχήμα που θα αποδεχθούν μάλλον εύκολα οι ταλαιπωρημένοι από το τραπεζικό σύστημα θεατές αυτού του περιπετειώδους θρίλερ.

«Οι επιλογές των τραπεζών επιδρούν στα σπίτια μας, στις δουλειές μας, στην ποιότητα της ζωής μας», λέει ο σκηνοθέτης. «Οι πολυεθνικές έχουν μετατραπεί σε μια αληθινή αυτοκρατορία και τα ανώτατα στελέχη τους ασκούν απίστευτη εξουσία στους πολιτικούς, την οικονομία και την καθημερινότητά μας».

Με έδρα το Λουξεμβούργο, η πιο αμαρτωλή τράπεζα στην ιστορία του σινεμά επιδίδεται σε παράνομες δραστηριότητες διεθνούς βεληνεκούς. Ένας στρατός πληρωμένων δολοφόνων εξοντώνει όσους επιχειρούν να ξεσκεπάσουν τα αφεντικά του, όμως ο σκληροτράχηλος πράκτορας της Ιντερπόλ, Λούις Σάλιντζερ, παραμένει ζωντανός.

Ύστερα από τη δολοφονία ενός συναδέλφου του, το κενό συμπληρώνει η Έλινορ Γουίτμαν, βοηθός εισαγγελέα του Μανχάταν. Το ζεύγος ακολουθεί την πορεία των χρημάτων από το Βερολίνο στο Μιλάνο και από εκεί στη Νέα Υόρκη και στην Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί η ταινία να μη ρίχνει φως στις σκοτεινές δραστηριότητες των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, προσφέρει όμως συναρπαστική δράση.

Σκηνοθεσία: Τομ Τίκβερ
Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουότς, Άρμιν Μίλερ-Σταλ, Μπράιαν Ο' Μπερν, Τζέιμς Ρέμπχορν

Δεν υπάρχουν σχόλια: