Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΗ

Οι διάσημοι πελάτες του, το δάνειο των 30 εκατ. ευρώ (εν μέσω κρίσης) και τα προβλήματα στις πληρωμές

Σε εφιάλτη για δεκάδες πελάτες (οι οποίοι περίμεναν να αποκτήσουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο), πιστωτικά ιδρύματα από τα οποία είχε πάρει δάνεια, αλλά και επιφανείς επιχειρηματίες που είχαν ανοίξει παρτίδες μαζί του μετατράπηκε το όνειρο του Κώστα Απέργη να κατακτήσει τον κόσμο μέσω της Apergis Dream Cars. Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα ο επιχειρηματίας από την Εκάλη που «τροφοδοτούσε» την κοσμική Αθήνα με αυτοκίνητα έβαλε αιφνιδίως λουκέτο στις επιχειρήσεις του, άφησε εργαζόμενους στο δρόμο και έκανε κόσμο και κοσμάκη να κλαίει τα χρήματα που του είχε «εμπιστευτεί». Στη λίστα του Απέργη βρίσκονται δεκάδες επιφανείς, λάτρεις των γρήγορων και ακριβών αυτοκινήτων, σ’ ένα κανόνι που λέγεται ότι φτάνει το αστρονομικό ποσό των 28.000.000 ευρώ. Εφοπλιστές παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο Γιώργος Μεϊμέτης (γιος του Σωτήρη Μεϊμέτη), η οικογένεια Συγγελίδη (έχει την αντιπροσωπία της Citroen στην Ελλάδα), δικηγόροι, βιομήχανοι, μεγαλογιατροί και πολλοί άλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θύματά του.

Στον Κώστα Απέργη χρεώνουν την απόφαση (πριν από λίγους μήνες) να κάνει το μεγάλο άλμα για να επεκτείνει την εταιρεία του ανοίγοντας ένα υπερσύγχρονο κατάστημα στην εθνική οδό. «Εφυγε από την πιάτσα της Τατοΐου, μεταφέρθηκε σ’ ένα απομακρυσμένο μαγαζί, πήρε υπέρογκα δάνεια από τράπεζες και όπως αναμενόταν έπεσε έξω» λένε στην «Espresso» πρόσωπα που γνωρίζουν τον επιχειρηματία από μικρό παιδί και ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες της καταστροφής. Χωρίς να παραγνωρίζουν ότι οι ημέρες και τα έργα του Απέργη με την αιφνίδια εξαφάνισή του δεν συνάδουν με το προφίλ που καλλιεργούσε όλα αυτά τα χρόνια, επισημαίνουν ότι ο επιχειρηματίας δεν είναι αυτό που λέμε «κατ' επάγγελμα απατεώνας».

«Την πάτησε και ο ίδιος. Οταν άνοιξε την έκθεση στην εθνική οδό, ανοίχτηκε πάρα πολύ. Πήρε ένα τεράστιο τραπεζικό δάνειο που άγγιζε τα 30.000.000 ευρώ και άρχισε να δυσκολεύεται. Μετά ήρθε και η οικονομική κρίση, έπεσαν οι πωλήσεις και έδεσε το γλυκό» λέει χαρακτηριστικά ένα από τα θύματά του, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο «επιχειρηματίας μοιραία μπήκε σ’ έναν... τρόπο σκέψης χωρίς επιστροφή: να μαζέψει όσα χρήματα μπορεί και να φύγει».

Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Κώστα Απέργη επιμένουν ότι σκοπός του επιχειρηματία ήταν να γλιτώσει το τομάρι του και όχι να φάει λεφτά από τον κόσμο. «Δούλευε από το πρωί έως το βράδυ... Ο,τι χρήματα ξόδευε τα ξόδευε σε επενδύσεις πάνω στις επιχειρήσεις του».

Αυτό που αναφέρουν, πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές είναι ότι ακόμα και οι πιο στενοί συνεργάτες του Κώστα Απέργη δεν γνώριζαν τι θα συνέβαινε. Το ίδιο, φυσικά, και οι υπάλληλοί του, οι οποίοι παρατηρούσαν πως τον τελευταίο καιρό υπήρχαν κάποια προβλήματα με την καταβολή της μισθοδοσίας, αλλά δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι θα έμεναν έτσι ξαφνικά στο δρόμο. «Ολα έγιναν αστραπιαία το περασμένο Σάββατο το απόγευμα. Λίγες ώρες νωρίτερα όμως ο Κώστας Απέργης έδινε εντολές για το ακριβές πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας» επισημαίνει αξιόπιστη πηγή στην «Espresso». Οι περισσότεροι, πάντως, συμφωνούν ότι ο «εξαφανισμένος» επιχειρηματίας αργά ή γρήγορα θα γυρίσει. Οπως και να έχει πλέον, η θέση του Απέργη είναι επιβαρημένη, καθώς τα περισσότερα από τα θύματά του έχουν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ
ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ
WWW.ESPRESSONEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: